ATT GÖRA

ATT GÖRA

ATT GÖRA

ATT GÖRA

ATT GÖRA

ATT GÖRA

Slider

Lätt att ta sig hit och lätt att ta sig runt. Norrköping är en stad rik på historia, kultur och nöjen. Så knyt på dig ett bar bekväma skor och upplev några spännande dagar under Fotbollsfesten fyllda med aktiviteter som passar hela familjen. Nedan har vi valt ut några av våra favoriter. För mer tips och information kika på visit.norrkopings.se

KOLMÅRDEN

Kolmården är inte en plats. Det är en vild idé. Här strövar djur från jordens alla hörn bland björkar och maskrosor. Här gnager en giraff på en rönn och världens största tiger lapar svensk majsol. Här hoppar delfiner rakt in i hjärtat och familjer svävar ljudlöst fram över skog och savann – så nära att man kan känna lukten av björnar och lejon. Här susar människor fram i nya, hisnande äventyr med magen fylld av skratt och pirr.

Här kan barnen krama världens starkaste björn i sagolika Bamses Värld, åka Delfinexpressen med riktiga pirater och skratta vilt till knasiga djurungar. Och inte minst, här kan du se delfinshowen Life, en internationellt prisbelönad show som berör alla sinnen.

KNÄPPINGSBORG

En unik miljö mitt i Norrköping City. Ett anrikt kvarter där den äldsta bebyggelsen är från 1767. Här kan du nu shoppa, fika, äta och njuta av livet i Knäppingsborg. Oavsett från vilket håll besökarna träder in i kvarteret möts de av den spännande kontrasten mellan grändernas intimitet och ljuset som strålar ut från de tre torgen. Varje torg har sin tydliga identitet, där verksamheter samlats som stärker varandra. Och i de trivsamma gränderna finns butikerna, där kunniga medarbetare ger besökarna både personlig service och vänliga leenden.

INDUSTRILANDSKAPET

Industrilandskapet är ett tidshistoriskt dokument fullt i klass med medeltidens Visby ringmur och stormaktstidens Gamla Stan i Stockholm. Norrköpings industrilandskap utgörs av stadens centrala delar med många sevärda byggnader och aktiviteter. 

Den första spännande byggnaden i Industrilandskapet är Louis De Geer konsert & kongress, inrymd i en gammal pappersfabrik. Industrilandskapets port är Holmentornet från 1750-talet. Färgen är ett resultat av arkitektens resa till Paris, där han såg hur man blandade gul färg i bruket. Idag kallar vi det norrköpingsgult.

VISUALISERINGSCENTER

I hjärtat av Norrköpings industrilandskap ligger Visualiseringscenter C – ett digitalt science center med interaktiva utställningar, en dom, restaurang och butik. Domen är huvudattraktionen på Visualiseringscenter C. 

Här visas både domfilm och interaktiva visningar i 3D och centret har ett brett filmutbud som passar alla målgrupper. Du sitter i bekväma stolar som sluttar nedåt likt en biosalong. Domens filmduk är kupolformad och täcker i stort sett hela synfältet och du är helt omsluten av bild och ljud i 360° vilket är en fantastisk upplevelse!

HIMMELSTALUNDSBADET

Ett gratis utomhusbad. På badplatsen finns det en tempererad bassäng, stora gräsytor, omklädningsrum, toaletter och servering.

Öppettider
Alla dagar 7.00-19.00
Bassängerna stänger klockan 18.30

Välkommen till min stad! Som ambassadör till Norrköpings fotbollsturnering ser jag fram emot att deltagare från hela landet ska få upptäcka Norrköping på och vid sidan om planen.
Välkommen till min stad! Som ambassadör till Norrköpings nystartade fotbollsturnering ser jag fram emot att deltagare från hela landet ska få upptäcka Norrköping på och vid sidan om planen sommaren 2021.
Kristoffer Olsson
Kristoffer Olsson
Svenska Fotbollslandslaget
Svenska Fotbollslandslaget
Slider

HUVUDSPONSORER NORRKÖPINGS FOTBOLLSFEST

Slider

PARTNERS

Slider

Bli domare hos oss!

Bli funktionär hos oss!