Så ska de skapa den nya Fotbollsfesten

En färgstark logga ger en vink om Norrköpings Fotbollsfest. ”Det blir mer än fotboll”, säger projektledaren Pär Eriksson.

Tre klubbar i Lindö FF, Eneby BK och Smedby AIS har tillsammans med evenemangsbolaget Happy Events i Norrköping pratat en längre tid om ett samarbete för att skapa en turnering, som ska ge eko i Fotbollssverige.

Den blir verklighet.

Den 29 juli-1 augusti 2021 blir det historiska premiärdatumet för Norrköpings Fotbollsfest.

– Vi vill och ska sätta avtryck för idrottsstaden Norrköping i framtiden, säger vd Stefan Papangelis på Happy Events.

Norrköping har, tack vare sin historia, en stolt fotbollstradition och har genom åren varit värd för flera turneringar och cuper, som av olika skäl försvunnit från kartan. Nu ska Norrköping, på allvar, utmana på flera plan och bjuder in till spel för pojkar och flickor 7-16 år, Parasport och E-sport.

–Vi kan inte bli störst, men vi ska på sikt bli tvåa bakom Gothia Cup i Göteborg och bli den mest omskrivna turneringen i landet. Det finns den potentialen här i Norrköping, säger Mattias Zingmark på Happy Events, när planerna presenterades.

De tre föreningarna och bolaget bildar tillsammans en alliansförening, som ska driva resan mot framtiden.

– Vi ska bli något annat än en klassisk turnering. Det kommer ställa krav på oss alla här runt bordet, men vi känner oss säkra. Det stora målet, på sikt, är 700 lag 2025, säger Pär Eriksson, som blir projektledare.

Hur ska ni nå dit?

–  Det blir en mer värderingsstyrd turnering än bara ”kom hit och spela matcher”. Vi skapar en fest för precis alla. Vi kommer servera Sveriges bästa turneringsmat och ha ett finalspel på stadens egen nationalarena. De mjuka värdena ska bli helt centrala och är en förutsättning för att ta en unik position.

– Vi är fullt medvetna om att vi kanske inte går runt år ett eller två och de utmaningar vi har, men vi ser långsiktigt på det, säger Mattias Zingmark.

Sex värdeord skapar en grund för arbetet. Aktivt, tillgängligt, mångkulturellt, hållbart, prestigelöst och jämställt blir också var och en en färg, som syns i loggan ihop med kända stadsbilder i Norrköping.

– Vi hämtar kraften i de färgerna, som också syns i Pride och Human Rights. Vi har gjort ett eget lite manér av våra värdeord och färger och paketerat det i vårt eget manifest, säger Zingmark.

Turneringen spelas på de aktuella föreningarnas arenor, men Fotbollsfesten ska märkas i city.

– Det ska bli en fest för hela Norrköping. Vi vill se mycket folk inne i stan, säger Stefan Papangelis.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

NYHETSARKIVET

3 klubbar, en förening!

Norrköpings Fotbollsfest är en registrerad alliansförening. För första gången någonsin har klubbarna Eneby BK, Lindö FF och Smedby AIS en gemensam agenda med målet att skapa

Läs mer »

Ken Sema, ambassadör till festen!

Flera samarbeten med kända Norrköpingsprofiler har inletts för att skapa olika typer av förutsättningar för arrangemanget. Våra ambassadörer bidrar och står bakom Fotbollsfesten och kommer

Läs mer »

Norrköping kan fotboll!

Sedan mitten av 30-talet har Norrköping tillhört de bästa fotbollsstäderna i Sverige. Det kan vi tacka all den talang och kunskap som strömmat genom Norrköpings

Läs mer »

Fotbollsfesten inkluderar en paracup!

Turneringen i Norrköping spelas första gången 2021 där arrangörsalliansen önskar locka 400 paraspelare. Fotbollsfest genomförs enligt Svenska Fotbollsförbundets regelverk. Inkluderingen av Parafotboll var redan i

Läs mer »

Välkommen till min stad!

Norrköpingssonen och Svenska Landslagets Kristoffer ”Koffe” Olsson är Fotbollsfestens första ambassadör. I december 2019 presenterade HAPPY, Eneby BK, Lindö FF och Smedby AIS ett samarbete,

Läs mer »

Bli domare hos oss!

Bli funktionär hos oss!