Så ska de skapa den nya Fotbollsfesten

En färgstark logga ger en vink om Norrköpings Fotbollsfest. ”Det blir mer än fotboll”, säger projektledaren Pär Eriksson.

Tre klubbar i Lindö FF, Eneby BK och Smedby AIS har tillsammans med evenemangsbolaget Happy Events i Norrköping pratat en längre tid om ett samarbete för att skapa en turnering, som ska ge eko i Fotbollssverige.

Den blir verklighet.

Den 29 juli-1 augusti 2021 blir det historiska premiärdatumet för Norrköpings Fotbollsfest.

– Vi vill och ska sätta avtryck för idrottsstaden Norrköping i framtiden, säger vd Stefan Papangelis på Happy Events.

Norrköping har, tack vare sin historia, en stolt fotbollstradition och har genom åren varit värd för flera turneringar och cuper, som av olika skäl försvunnit från kartan. Nu ska Norrköping, på allvar, utmana på flera plan och bjuder in till spel för pojkar och flickor 7-16 år, Parasport och E-sport.

–Vi kan inte bli störst, men vi ska på sikt bli tvåa bakom Gothia Cup i Göteborg och bli den mest omskrivna turneringen i landet. Det finns den potentialen här i Norrköping, säger Mattias Zingmark på Happy Events, när planerna presenterades.

De tre föreningarna och bolaget bildar tillsammans en alliansförening, som ska driva resan mot framtiden.

– Vi ska bli något annat än en klassisk turnering. Det kommer ställa krav på oss alla här runt bordet, men vi känner oss säkra. Det stora målet, på sikt, är 700 lag 2025, säger Pär Eriksson, som blir projektledare.

Hur ska ni nå dit?

–  Det blir en mer värderingsstyrd turnering än bara ”kom hit och spela matcher”. Vi skapar en fest för precis alla. Vi kommer servera Sveriges bästa turneringsmat och ha ett finalspel på stadens egen nationalarena. De mjuka värdena ska bli helt centrala och är en förutsättning för att ta en unik position.

– Vi är fullt medvetna om att vi kanske inte går runt år ett eller två och de utmaningar vi har, men vi ser långsiktigt på det, säger Mattias Zingmark.

Sex värdeord skapar en grund för arbetet. Aktivt, tillgängligt, mångkulturellt, hållbart, prestigelöst och jämställt blir också var och en en färg, som syns i loggan ihop med kända stadsbilder i Norrköping.

– Vi hämtar kraften i de färgerna, som också syns i Pride och Human Rights. Vi har gjort ett eget lite manér av våra värdeord och färger och paketerat det i vårt eget manifest, säger Zingmark.

Turneringen spelas på de aktuella föreningarnas arenor, men Fotbollsfesten ska märkas i city.

– Det ska bli en fest för hela Norrköping. Vi vill se mycket folk inne i stan, säger Stefan Papangelis.

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

NYHETSARKIVET

Över 1000 matcher!

Mängder av matcher fyllda med känslor är grunden i Norrköpings Fotbollsfest. Atmosfären, aktiviteterna och värdskapet är upplevelsen!   PROGRAM  Torsdag 28 juli Lagen anländer till NorrköpingIncheckning

Läs mer »
Barn som spelar fotboll

En tydlig målbild

Norrköpings Fotbollsfest ska bli Sveriges kvalitativt bästa och moderna fotbollsevenemang för barn, ungdomar och familjer. Den ska vara öppen för alla! Det ska bli en

Läs mer »
Bild av fotbollslag i röda kläder

2021 i siffror

242 lag gästade Norrköpings Fotbollsfest varav 50 var övernattande. Totalt spelades 1 008 matcher. 37% av alla spelare var tjejer. Hela 1 000 funktionärspass genomfördes

Läs mer »
Respekt i fotboll

Respekt i fotboll!

Allas rätt att vara med är en av de viktigaste byggstenarna i Norrköping Fotbollsfests och Svensk fotbolls värdegrund. Det innebär att alla som vill spela

Läs mer »

Kontrakt med lagkaptener

Att vara lagkapten under Norrköpings Fotbollsfest är speciellt. Lagkaptenen är ett språkrör för laget. Alla lagkaptener, som vill, kontrakteras att främja Norrköpings Fotbollsfests värderingskoder. Allt

Läs mer »

3 klubbar, en förening!

Norrköpings Fotbollsfest är en registrerad alliansförening. För första gången någonsin har klubbarna Eneby BK, Lindö FF och Smedby AIS en gemensam agenda med målet att skapa

Läs mer »

Bli domare hos oss!

Bli funktionär hos oss!